Social 24 Martie 2013 11:17
 Ora Pamantului de anul acesta va fi sarbatorita in 43 de orase din tara, Timisoara fiind capitala evenimentului si gazduind mai multe manifestari, in timp ce Castelul Peles este pregatit sa stinga, cu aceeasi ocazie, peste 3.000 de becuri, scrie MEDIAFAX.

Edificii precum Castelul Bran, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman si Arcul de Triumf, Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia, Muzeul Brukenthal din Sibiu si Palatul Roznovanu din Iasi vor fi, de asemenea, cufundate in intuneric, sambata, timp de o ora, in intervalul 20.30 - 21.30, pentru a marca Ora Pamantului, potrivit organizatorilor campaniei, WWF Romania.

Anul acesta, manifestarea s-a extins la 43 de orase din tara, fata de 41 anul trecut, acestea fiind: Timisoara, Adjud, Aiud, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Brasov, Braila, Bucuresti, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iasi, Miercurea-Ciuc, Pitesti, Ploiesti, Roman, Salonta, Sighisoara, Slatina, Oradea, Ramnicu Valcea, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Slobozia, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Tulcea, Turda, Vaslui si Vatra Dornei.

La Timisoara, capitala Earth Hour 2013, vor fi organizate toata seara diferite manifestari, de la un spectacol al Teatrului pentru Copii si Tineret "Merlin", concerte cu fanfara Big Band, Romanian Brass Society, Ansamblul de Clopotei "Hosana" din Oradea, trupa de percutie Splash si interpreta Dalma Kovacs, la jonglerii cu foc, realizate de trupa Shadows, si lansari de lampioane. Iluminatul public va fi intrerupt in zona centrala, in Piata Operei si Piata Unirii, precum si in parcurile Alpinet, Central si Justitiei.
Ideea de capitala Earth Hour a fost introdusa anul trecut, cand Bistrita a fost orasul ales, prin concurs, sa poarte acest titlu.

Anul acesta, s-au inscris in competitie Bucurestiul si alte 11 orase din tara: Adjud, Botosani, Buftea, Constanta, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Roman si Slatina.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Cele mai multe si mai diverse evenimente, potrivit programului de pe site-ul ora-pamantului.ro, vor fi la Botosani, Giurgiu, Iasi, Pitesti, Ploiesti si Roman, dintre orasele participante la concurs, incluzand spectacole tematice, concerte, flashmob-uri, lansari de lampioane, realizarea siglei "60+" a evenimentului din candele sau lumanari pe perioada intreruperii iluminatului stradal, mars cu faclii, cursa de biciclete etc. La Iasi, sportivii de capoeira vor avea o reprezentatie de 30 de minute, pe ritm de tobe, iar la Botosani va fi organizat un "Harlem Shake".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.