Autoritatile au gasit 500.000 de euro la sefii RADET in urma perchezitiilor care au avut loc vineri dimineata, la cei opt directori ai Regiei.

Politistii bucuresteni au efectuat vineri perchezitii la RADET si la alte imobile din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate ca au prejudicat regia in urma acordarii ilegale a unor contracte de achizitii publice.

Contractele care ar fi fost acordate ilegal erau pentru lucrari de infrastructura, au precizat sursele citate de realitatea.net.

Urmarirea penala in dosarul privind prejudicierea RADET a fost inceputa in rem, ceea ce inseamna ca la acest moment este constatata doar infractiunea, nu si autorii, astfel ca nicio persoana nu este pusa sub acuzare in acest caz.

De asemenea, sefii RADET au beneficiat de excursii si vacante scumpe, in strainatate, platite exclusiv de catre firmele care au primit contractele frauduloase, platite din bani publici, pentru executarea unor lucrari, excursii care au fost oferite drept recompensa de patronii societatilor comerciale pentru "bunatatea directorilor" care le-au atribuit respectivele contracte, au precizat pentru Agerpres surse judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.