Televiziunile vor putea transmite din nou emisiuni in care se desfasoara jocuri de tip bingo, dupa ce acestea au fost interzise in vara anului trecut, Guvernul dorind sa le reautorizeze pentru a eliminia mediul neconcurential creat si a pentru creste veniturile la bugetul de stat, scrie MEDIAFAX.

Guvernul va reintroduce jocurile de noroc de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune in categoria jocurilor de noroc reglementate, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta prin care se modifica OUG 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare.

Organizatorii jocurilor bingo televizate vor plati o taxa de licenta anuala de 300.000 de lei si o taxa pentru autorizarea de exploatare a acestor jocuri de 5 % din veniturile totale obtinute din vanzarile de bilete de participare la joc, dar nu mai putin de 500.000 lei.

Totodata, operatorii trebuie sa aiba un capital minim de un milion de lei atunci cand solicita obtinerea licentei de organizare/

Jocurile bingo televizate au fost permise in perioada 1992-2002, dupa care au fost interzise pana in iunie 2009, cand s-a reintrodus organizarea si desfasurarea acestui tip de joc de noroc odata cu intrarea in vigoare a OUG 77/2009. In vara anului trecut, Guvernul a interzis derularea jocurilor bingo televizate printr-o hotarare care elimina prevederile referitoare la reglementarea acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.