Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi ca spera ca "aceasta coplata modesta", care va fi platita din 1 aprilie, sa fie inteleasa in scopul descurajarii internarilor fictive, care consuma bani fara niciun fel de ratiune medicala, ci mercantila.

Ministrul Eugen Nicolaescu a spus ca la negocierea scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International s-au facut eforturi "cum nu va imaginati" pentru a-i convinge pe reprezentatii FMI sa permita aplicarea coplatii intr-o "forma acceptabila".

"La prezentarea scrisorii de intentie, in luna mai veti vedea formula negociata ca aceasta coplata sa aiba valoare modica. Am reusit sa introducem numai pentru internari continue si numai pentru cei care ies din spital, indiferent de durata spitalizarii. La externare se plateste o coplata intre 5 si 10 lei", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu, citat de MEDIAFAX.

Ministrul a precizat ca suma ce va fi achitata ca si coplata va fi stabilita de fiecare spital, prin Consiliul de Administratie, dar trebuie sa se incadreze intre 5 si 10 lei.

"Cred ca negocierile ne duc la aceasta coplata modesta, dar sper sa fie inteleasa in scopul descurajarii internarilor fictive, care consuma bani fara niciun fel de ratiune medicala, ci mercantila. Pentru spitale, cu toate masurile anuntate, speram sa scadem apetitul pentru internari. Sper sa mi se scuze cuvantul, dar sunt multe internari facute sa creasca venitul spitalelor",
a mai spus Eugen Nicolaescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.