Intreaga cantitate de lapte aflata pe rafturile magazinelor este sigura pentru consum, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin

Constantin a adaugat ca vanzarile au scazut in ultimele zile din cauza anunturilor potrivit carora unele loturi de lapte contin aflatoxina, scrie MEDIAFAX.

"Nu s-a pus problema la niciun procesator sa creasca importurile de lapte in Romania. De altfel, importurile sunt undeva intre 10-15% si nu au crescut. Problema pe care o inregistram este legata de consum si cred ca trebuie sa facem mult mai mult decat atat, sa recastigam increderea consumatorului", a declarat ministrul Agriculturii.

El crede ca odata ce lucrurile vor fi prezentate joi intr-o conferinta de presa la sediul ANSVSA totul va intra in normal. Oficialul a aratat ca trebuie gasite solutii pentru ca producatorii de lapte sa nu fie afectati de scaderea vanzarilor.

"Tot ce este pe raft in momentul de fata este absolut bun pentru consum. Nu exista niciun risc din acest punct de vedere", a mai spus el.

Procesatorii de lapte sunt foarte interesati sa vada un sfarsit al acestei crize alimentare, ale caror efecte sunt dezastruoase. Vanzarile de lapte au scazut cu aproape 45% in ultimele zile, iar procesatorii au inregistrat pierderi de cateva zeci de miloane de euro, a declarat miercuri Dorin Cojocaru, directorul executiv al patronatului procesatorilor de lactate APRIL.

"Vanzarile au scazut cu 30% pana acum doua zile, comparativ cu acum doua saptamani, dar trendul este spre 45% scadere"
, a aratat Cojocaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.