Guvernul va cere Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) acordul pentru prelungirea cu trei saptamani a termenului in care trebuie adoptata noua Lege privind despagubirile pentru imobile nationalizate, astfel incat prevederile actului normativ sa poata fi discutate in detaliu, a anuntat premierul Victor Ponta.

Premierul a precizat insa ca reprezentantii Executivului vor merge la Strasbourg in luna aprilie pentru a discuta cu specialistii Curtii Europene despre acest proiect, inainte ca documentul sa fie aprobat, relateaza MEDIAFAX.

Conform calendarului anuntat anterior de primul-ministru, proiectul de lege privind despagubirile pentru imobile nationalizate urma sa fie adoptat de Guvern in sedinta de miercuri, 20 martie, si adoptat in Parlament, prin angajarea raspunderii Guvernului, la 26 martie. Amanarea dezbaterilor asupra proiectului presupune insa inclusiv amanarea adoptarii si angajarii raspunderii, pentru o data ulterioara.

"Dupa cum se stie foarte bine, exista un termen, 12 aprilie, pana la care Romania trebuia sa adopte o legislatie adecvata privind regimul restituirii propietatilor. (...) am avut o discutie cu secretarul general al Consiliului Europei, cu echipa care-l insoteste, referitoare la adoptarea unei solutii care sa fie in conformitate cu standardele Curtii Europene a Drepturilor Omului si am decis impreuna ca cea mai buna solutie este sa avem o discutie detaliata asupra textului legii inainte ca aceasta lege sa fie adoptata, iar daca vor exista observatii pentru propunerea legislativa din partea departamentelor specializate, aceste observatii trebuie si vor fi avute in vedere in textul legii. Din acest motiv, vom face o solicitare oficiala pentru prelungirea termenului de 12 aprilie cu o perioada de trei saptamani, maximum o luna, pana cand avem finalizata aceasta discutie tehnica", a spus Ponta.

Citeste si: Guvernul a pus la punct Legea caselor nationalizate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.