Clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar si poate fi organizata atat in spatiile scolilor, cat si in incinta gradinitelor, inscrierile pentru anul scolar 2013-2014 urmand sa inceapa la 2 aprilie, potrivit unor proiecte lansate in dezbatere publica, sambata, de Ministerul Educatiei, scrie MEDIAFAX.

„Inscrierile in clasa pregatitoare si clasa I se vor face in perioada 2 -22 aprilie, in etapa I. Estimam ca 95% dintre copii vor fi repartizati dupa prima etapa. Cei care nu au gasit un loc, pentru ca refuza unitatea scolara de circumscriptie, intra in etapa a doua, care va avea loc in perioada 8-17 mai”, a spus Remus Pricopie, ministrul Educatiei, citat de gandul.info.

Ministrul a mai spus ca procedurile de inscriere sunt simplificate.

„Procedurile sunt simplificate, iar optiunile parintilor maximizate. Se va folosi platforma online de inscriere, daca parintii doresc acest lucru”, a precizat Remus Pricopie.

Ministerul Educatiei precizeaza ca nu sunt diferente intre clasele pregatitoare organizate in scoli si cele din incinta gradinitelor.

"Toate au fost gandite si amenajate astfel incat sa ofere cele mai bune conditii pentru desfasurarea procesului educational. In ambele locuri vor preda exclusiv invatatori/invatatoare care au urmat cursurile de formare pentru clasa pregatitoare. Curriculum-ul va fi acelasi, indiferent de locul unde se desfasoara cursurile pentru clasa pregatitoare" , explica institutia condusa de ministrul Remus Pricopie.

Totodata, parintele poate solicita ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care a facut optiunea.

Ministerul garanteaza ca fiecare copil are un loc asigurat in clasa pregatitoare, precizand ca locurile alocate prin cifra de scolarizare pentru clasa pregatitoare sunt mai mari sau egale cu numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar.

Inscrierile vor avea loc in doua etape, propune ministerul. Prima etapa este programata in perioada 2-22 aprilie (de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 20.00, si sambata, intre orele 8.00 si 13.00), iar a doua, intre 8 si 17 mai. La etapa a doua participa doar copiii care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.

Citeste aici proiectul publicat pe site-ul Ministerului Educatiei

Citeste si:
Părinții, ghizi pentru copiii lor. Sfaturi practice pentru...
Părinții, ghizi pentru copiii...

Cine se poate inscrie in clasa pregatitoare
- Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv.
- La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Cine se poate inscrie in clasa I
- Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2013, inclusiv, pot fi inscrisi, la cerere, in clasa I, chiar daca nu au parcurs, anterior, clasa pregatitoare.
- La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

Ce acte sunt necesare pentru inscriere
- Cerere-tip de inscriere
- Copii dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal
- Certificatul de nastere al copilului
- Documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I (acolo unde este cazul).

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.