Un numar de 41 de elevi olimpici, premiati la concursuri scolare internationale, au fost recompensati vineri de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu cate o excursie in Franta, la Paris, in perioada 8-13 mai.

Dintre olimpicii premiati de edil, 12 au obtinut medalii de aur, unii dintre ei castigand chiar doua premii maxime.

Printre castigatorii mai multor medalii se numara Catalina Ana Miritescu de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, care a obtinut doua medalii de aur, la olimpiada internationala de stiinte a Uniunii Europene si la olimpiada internationala de astronomie si astrofizica, una de bronz, la o alta etapa a concursului de astronomie si astrofizica, scrie MEDIAFAX.

O alta eleva premiata de Oprescu, Maria Andreea Filip de la acelasi liceu, a obtinut o medalie de aur si una de argint la olimpiada internationala de stiinte a Uniunii Europene si la olimpiada internationala de chimie.

Doi dintre elevi, respectiv Adrian Budau si Vlad Alexandru Gavrila, tot de la Liceul International de Informatica Bucuresti, au obtinut cate doua medalii de aur la olimpiada de informatica a Europei Centrale, respectiv la olimpiada internationala de informatica.

La festivitatea de premiere desfasurata la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu le-a multumit olimpicilor pentru ca exista, "in acest fel, de demnitate si profesionalism".

"Va multumim pentru ca existati in acest fel, de demnitate si profesionalism. Va mai aparea o problema, respectiv dorinta de a va perfectiona, exista oameni si posibilitati, reduse este adevarat, de a va gasi implinirea viselor. Suna pompos, dar asa este, speram sa nu va mai oferim dihonii umane, ci posibilitatea de a ramane sa lucrati in tara", le-a spus primarul general olimpicilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.