Laptele care se afla pe piata este bun de consum, iar cantitatea cu aflatoxina peste limitele admise, care a fost sechestrata si va fi distrusa, reprezinta aproximativ 0,2 la suta din productia zilnica de 20.000 de tone a Romaniei, a spus, joi, vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.

Manastireanu, care a preluat miercuri conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimenelor (ANSVSA), a mai precizat ca la cele trei ferme unde a fost descoperit lapte cu aflatoxina in proportie de peste 0,05 la suta (limita admisa), a fost inlocuit furajul administrat animalelor, de unde provine toxina, cu unul curat, relateaza MEDIAFAX.

In prezent, laptele produs la doua dintre ferme are 0 la suta continut de aflatoxina, iar la cealalta continua monitorizarea, a mai spus Manastireanu.

Lapte cu aflatoxina peste limita admisa a fost depistat la trei ferme, doua centre de colectare si doua centre de procesare, in urma controalelor demarate la nivelul tuturor unitatilor, de la cele de productie la cele de procesare.

Potrivit reprezentantilor ANSVSA, au fost deja verificate 1.062 din cele 1.284 de probe prelevate de la aceste unitati, rezultatul final al anchetei urmand sa fie anuntat spre sfarsitul saptamanii viitoare.

Ancheta a fost demarata dupa ce, in 4 martie, au fost depistate niveluri ridicate de aflatoxina in produsul crud la o ferma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.