Romania are una dintre cele mai ridicate rate ale mortalitatii la copii, iar europenii traiesc in medie tot mai mult si sunt mai sanatosi.

Conform raportului agentiei specializate a Natiunilor Unite, pentru Romania, speranta de viata a crescut in medie cu peste cinci ani.

Vestea mai putin buna este ca estimarile privind speranta de viata, de 70,2 ani pentru barbati si 77,6 ani pentru femei, sunt printre cele mai modeste din Europa, Romania ocupand locurile 41 (pentru barbati), respectiv 37 (pentru femei), dintr-un total de 53 de tari. De asemenea, rata mortalitatii infantile este una dintre cele mai ridicate de pe continent, cu 9,8 cazuri la 1.000 de nasteri, scrie realitatea.net.

Bolile sistemului circulator continua sa ramana principala cauza a deceselor, cu o rata de circa 540 de cazuri la 100.000 de locuitori. Conform raportului OMS, in 2010 cheltuielile pentru sanatate au reprezentat doar 5,6% din PIB, doar cinci tari din Europa avand procente mai mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.