Managerul Spitalului Obregia, Monica Boer, a declarat ca a gasit la preluarea institutiei, in decembrie 2009, facturi neinregistrate de 4,5 milioane de euro din perioada in care la conducerea unitatii a fost George Marcu si l-a actionat in instanta pentru grave nereguli financiare.

Monica Boer a preluat conducerea Spitalului de Psihiatrie "Alexandru Obregia" in 21 decembrie 2009, iar unitatea sanitara a trecut in subordinea Primariei Capitalei in iulie 2010.

Managerul Spitalului "Alexandru Obregia" a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca dupa ce a preluat conducerea unitatii, au fost gasite facturi neinregistrate in valoare de 4,5 milioane de euro din perioada in care manager a fost George Marcu.

Ulterior au fost inregistrate mai multe facturi, iar dupa ce au fost facute evaluari, s-a constatat un prejudiciul de aproximativ 700.000 de euro, a adaugat Monica Boer.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara in 30 iunie 2010, inainte de preluarea Spitalului "Alexandru Obregia", ca unitatea are de platit datorii istorice, urmand ca instanta sa decida cine va plati aceste sume restante.

"Sunt datorii istorice care dateaza de trei-patru ani de zile si pentru care exista si un proces penal. Preluarea spitalului este un act administrativ, vom pastra aceasta datorie, pentru care justitia va hotari cine este de vina"
, spunea atunci Sorin Oprescu.

Totodata, la semnarea procesului verbal pentru preluarea Spitalului "Alexandru Obregia", directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti din acea perioada, Marius Savu, declara ca Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", are datorii de cinci milioane de euro, pe care Ministerul Sanatatii s-a angajat sa le plateasca, la fel ca si in cazul celorlalte unitati sanitare transferate catre autoritatile locale, la rectificarea bugetara din august 2010.

In iunie 2009, prin ordin al ministrului Sanatatii, George Marcu a fost trecut din functia de manager in cea de director financiar-contabil, intrucat nu indeplinea conditiile impuse de MS pentru functia de manager. Din iulie pana in 21 decembrie 2009, functia de manager a fost ocupata interimar de catre directorul medical al Spitalului "Alexandru Obregia" din acea perioada.

Citeste si:
Factureaza.ro - Automatizarea necesară pentru afacerea ta
Factureaza.ro - Automatizarea...

Citeste si: Perchezitii in Capitala privind lucrari la Spitalul Obregia. Prejudiciul, 5,2 mil. lei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.