Firma care distribuie laptele la scolile si gradinitele din Sectorul 2 va relua de luni distributia, dupa ce a prezentat, vineri, buletine de analiza emise de Directia Sanitara Veterinara Bucuresti prin care atesta conformitatea calitatii produsului, a anuntat Primaria Sectorului 2.

"La solicitarea primarului Neculai Ontanu, firma care distribuie laptele la unitatile de invatamant din Sectorul 2 a prezentat, in cursul zilei de vineri, buletine de analiza emise de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti care atesta conformitatea calitatii laptelui" se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 2, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, s-a dispus reluarea distributiei de lapte incepand de luni, intrucat "produsul este conform".

Patronul firmei timisene Simultan, Florin Herbai, a afirmat, vineri, ca primarul Sectorului 2 al Capitalei a oprit de la livrare produsele lactate ale societatii in urma unei neintelegeri si ca aceste produse nu contin aflatoxina peste norma legala, avand analizele facute la un laborator din Ungaria.

Florin Herbai a declarat ca primarul Neculai Ontanu a inteles gresit declaratia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

El a precizat ca firma cumpara lapte de la doua ferme din Ungaria si de la alte 14 din Timis si Arad si il proceseaza, precizand ca produsele nu contin aflatoxina peste norma legala.

"Am inteles ca ministrul Agriculturii a spus ca a fost o problema la o ferma din Banat si la un lot de lapte adus din Ungaria. Nu a spus despre ce firma este vorba care a preluat laptele din Ungaria si nici despre ce ferma este vorba. Din pacate, primarul Ontanu a confundat cuvantul «ferma» cu «firma». Cum noi suntem cei care livram produsele lactate in scolile din Sectorul 2 al Capitalei, primarul a oprit de la livrare aceste produse pana in momentul in care i se aduc buletinele de analiza. M-am interesat la Directia Sanitar-Veterinara din Timis daca ferma la care a facut referire ministrul se afla in Timis si mi s-a raspuns ca nu e din Timis ferma, asa ca nu s-a oprit livrarea de la ferme catre noi. Va pot da asigurari ca produsele noastre nu contin aflatoxina peste norma legala, care este de 0,05ppb. Aceasta substanta se gaseste in orice produs, inclusiv in apa, insa nu are voie sa depaseasca norma legala", a spus Herbai.

Citeste si:
A început greva generală în școlile din România, prima după 18 ani....
A început greva generală în...

Totodata, el a dat asigurari ca loturile de produse lactate nu se livreaza fara buletinul de analize, dar a precizat ca, in prezent, cele doua laboratoare din Romania nu au fost pregatite pentru alerta alimentara, iar firma Simultan are programari pentru data de 20 martie.

"Laboratoarele sunt blocate deoarece nu au fost pregatite pentru alerta alimentara. In Romania avem doar doua astfel de laboratoare, iar noi avem programari pentru data de 20 martie. Fiind aproape de Ungaria, avem probe trimise la laboratoare din Ungaria. Zilnic trimitem probe si ne vin inapoi rezultate. Ei sunt mai pregatiti acolo pentru ca deja au avut alerta cu aflatoxina", a afirmat Herbai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.