Laptele distribuit in scolile din Sectorul 2 a fost retras, furnizorul fiind firma suspectata ca a distribuit lapte cu aflatoxina, relateaza MEDIAFAX.

Laptele distribuit in scolile si gradinitele din Sectorul 2 al Capitalei a fost retras pana cand distribuitorul, firma Simultan SRL, va dovedi ca produsul furnizat nu contine aflatoxina, societatea fiind nominalizata in discursul ministrului Agriculturii, a anuntat, joi, Primaria Sectorului 2.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a decis sistarea furnizarii laptelui in toate scolile si gradinitele din aceasta zona administrativ-teritoriala pana cand societatea comerciala Simultan SRL, care are contract cu Primaria Sectorului 2, va prezenta un buletin de analiza prin care sa faca dovada ca produsul furnizat in scoli si gradinite nu contine aflatoxina.

Lapte cu aflatoxina retras de pe piata romaneasca

Totodata, intreaga cantitate de lapte a fost retresa de la consumul elevilor si prescolarilor.

"Trebuie sa mentionam ca orice aprovizionare cu lapte facuta de S.C. Simultan SRL pana astazi a fost insotita conform legii, de aviz de conformitate, iar incepand de azi, Primaria Sectorului 2 a solicitat ca masura suplimentare ca laptele livrat sa fie insotit de buletin de analiza pentru conformitate", a precizat sursa citata.

Primaria Sectorului 2 asigura zilnic, conform contractului, lapte pentru 31.507 elevi, cantitatea contractata pentru anul scolar in curs fiind de 5,8 milioane de portii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.