Cel mai mare mucenic moldovenesc din tara si din lume, cu o lungime de trei metri, va fi pregatit sambata, in Piata Pipera din Voluntari, judetul Ilfov, de o cofetarie din Botosani.

Evenimentul se desfasoara in cadrul Targului Mucenicilor, ce are loc de vineri pana duminica, in Piata Pipera, cu ocazia sarbatorii Sfintilor 40 de Mucenici (9 martie), se arata intr-un comunicat de presa.

Pregatirea mucenicului va avea loc de la ora 10.00 si se va incheia in jurul pranzului, la final urmand a fi impartit celor prezenti.

La targ vor fi pregatiti mucenici moldovenesti cu nuca si miere, de dimensiuni normale sau uriasi, mucenici muntenesti - din cei "cu zeama" -, cat si toate ingredintele pentru a putea fi preparati acasa, dupa retete proprii, respectiv miere, nuca, scortisoara si altele, toate naturale, scrie MEDIAFAX.

Nu doar mucenicii vor fi vedete in acest weekend in Piata Pipera, ci si tuica, palinca sau vinul, in traditionalele "40 de pahare", cu care producatorii prezenti isi vor intampina oaspetii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.