Social 6 Martie 2013 12:30
Autoritatile au reluat un proiect din 2008 privind introducerea unui sistem informatic care sa asigure interoperabilitatea dintre institutiile publice, dar si cu structuri private, precum notariatele, ca solutie pentru reducerea birocratie, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

"Trebuie sa dezvoltam conceptul de interoperabilitate institutionala, respectiv un suport informatic unde sa existe date in timp real și disponibile pentru toata lumea. Astfel daca vand o casa, notarul sa trimita informatia intr-un server, iar informatia sa ajunga la Fisc.

Daca toate aceste informatii ar fi disponibile in timp real, eu n-ar mai trebui sa fac declaratia de avere la Agentia Nationala de Intergritate (ANI), ar trebui ca ANI sa-mi trimita declaratia si, daca sunt de acord, eu sa o semnez", a spus Vosganian la Forumul IMM 2013.

El a precizat ca in Spania, Fiscul completeaza declaratia de avere a contribuabililor.

"In clipa in care exista interoperabilitate institutionala si externalizarea unui numar mare de autorizari catre mediul privat, teritoriul birocratiei se reduce. Cine isi pune problema ca Andorra va declansa un razboi mondial (...) Andorra este un loc minunat, are 25 de parlamentari si nu poti face nimic rau ca nu ai unde sa te ascunzi.

Daca vom reusi sa reducem teritoriul birocratiei la dimensiunea unor state precum San Marino sau Andorra, atunci si Romania va fi un loc minunat", a adaugat Vosganian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.