Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat, marti, in centrul orasului Baraolt (Covasna), la initiativa organizatiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

La arborarea drapelului, care are o latime de 2,20 metri si o lungime de 3,30 metri, au fost prezenti reprezentanti ai PPMT, PCM si UDMR, precum si aproximativ trei sute de localnici, scrie MEDIAFAX.

Pentru arborarea drapelului conducerea locala a PPMT a obtinut toate aprobarile necesare de la Primaria Baraolt, primarul Lázár-Kiss Barna afirmand ca autorizatia a fost eliberata pe sase luni, insa exista posibilitatea prelungirii ei.

Langa drapel au fost amplasate si doua tablite, in limba maghiara si in limba romana, inscriptionate cu un fragment din Rezolutia Adunarii Nationale de la Alba Iulia din 1918, referitoare la "deplina libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare".

Un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat, saptamana trecuta, in centrul municipiului Miercurea Ciuc, tot de catre reprezentantii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca simbol al dezideratului de obtinere a autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.