Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca preotii sa nu perceapa bani pentru slujbele de inmormantare in cazul familiilor defavorizate.

Decizia a fost luata joi, in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), scrie rtv.net.

Potrivit deciziei Sinodului BOR, parohiile vor sprijini "familiile defavorizate, cu venituri reduse, cu multi copii, cu persoane bolnave sau varstnicii cu venituri mici prin a nu le solicita acestora contributii banesti pentru slujbele de inmormantare".

Sinodul a mai hotarat ca oficierea Tainei Botezului si a Tainei Cununiei sa aiba loc numai in bisericile parohiale, cu respectarea randuielilor liturgice. Potrivit Patriarhiei Romane, decizia a fost luata "pentru pastrarea sacralitatii si solemnitatii acestor Sfinte Taine".

Totodata, in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, ierarhii au evaluat rezultatele colectei organizate in bisericile si manastirile ortodoxe din tara si strainatate in luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfantului Sinod, la incheierea Anului omagial al Tainei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana, potrivit MEDIAFAX.

Retail jobs

Astfel, cu acea ocazie au fost colectate peste 3,3 milioane de lei, aproximativ 625.000 de kilograme de produse alimentare, circa 50.000 de kilograme de produse agricole, 150.000 de kilograme de imbracaminte, aproximativ 15.000 de cutii cu medicamente, produse igienico-sanitare si lemne de foc, fiind ajutate aproape 70.000 de familii sarace, cu membri bolnavi sau cu multi copii, a precizat Patriarhia Romana intr-un comunicat de presa.

Sinodul BOR a mai decis sarbatorirea Zilei Culturii Romane, in 15 ianuarie, la Patriarhia Romana si in toate eparhiile, pentru a evidentia legatura dintre cult si cultura, dintre biserica si societate in viata poporului roman.

Sinodul BOR a hotarat, de asemenea, infiintarea Asociatiei Nationale a Centrelor de Pelerinaj din Biserica Ortodoxa Romana, pentru o mai buna organizare a pelerinajelor, "cu scopul apararii si promovarii activitatilor pastorale si misionare ale Bisericii", se mai arata in comunicatul Patriarhiei Romane.

Citeste si:
Nicole Cherry își botează astăzi fiica și se căsătorește: „Atât îmi...
Nicole Cherry își botează...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.