Numarul condamnatilor definitiv a crescut anul trecut cu 150%, respectiv 743 de persoane au primit sentinte de condamnare, dintre care opt sunt demnitari, potrivit bilantului activitatii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Raportul DNA, dat publicitatii, joi, mentioneaza ca a continuat pronuntarea unor solutii de condamnare in dosarele de mare coruptie, printre persoanele condamnate definitiv sunt opt demnitari: un ministru, un deputat (secretar stat la momentul faptei), un senator (comandant al Statului Major al Fortelor Terestre), un secretar de stat si un director al Companiei Nationale Lignitul Oltenia (CNLO), un secretar general adjunct in Ministerul Agriculturii, doi directori adjuncti ai unui serviciu de informatii cu rang de subsecretari de stat si un subprefect, scrie MEDIAFAX.

Potrivit DNA, s-a mentinut rata mare a condamnarilor si a celorlalte decizii prin care instantele de judecata au stabilit vinovatia, respectiv 90% din totalul persoanelor fata de care s-au pronuntat hotarari defintve in 2012.

Totodata, sursa citata spune ca s-a mentinut atentia privind solutionarea cauzelor importante si complexe finalizate prin rechizitoriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.