Premierul Ponta sustine ca Guvernul doar prelungeste protectiea angajatilor din firme de stat adoptata in 2006 si nu va concedia personal, in conditiile in care ordonanta deja pregatita in acest sens prevede ca Guvernul va aproba numarul de angajati care "urmeaza sa fie disponibilizati in 2013-2018".

Sistemul de protectie sociala a angajatilor din companii de stat incluse intr-un proces de restructurare a fost reglementat in 2006 si extins ulterior, in 2009, dar nu fara motiv, ci deorece Guvernul a pregatit atunci o noua lista de concedieri, iar pentru acordarea platilor compensatorii era nevoie de un cadrul legal, scrie MEDIAFAX.

Aceeasi procedura va fi aplicata si de actualul Guvern printr-o ordonanta de urgenta care prevede in mod clar ca prin hotarare a Guvernului vor fi stabilite societatile care pot efectua concedieri colective si numarul de salariati "ce urmeaza sa fie disponibilizati".

"In presa se spune ca o sa incepem un program de dat oameni afara din companiile de stat. Acum sapte ani, printr-o ordonanta de urgenta adoptata in 2006, s-a aprobat protectia sociala a persoanelor disponiblizate prin concedieri colective ca urmare a reorganizarii unor companii. Deci, stirea e foarte proaspata, de acum sapte ani. Aceasta prevedere legala a fost de fiecare data prelungita, prin ordonanta in 2009 a Guvernului Boc si va fi prelungita si de noi, pentru ca prevede niste drepturi in favoarea angajatilor in cazul in care, din 2006 si pana in 2018, apar situatii importante pentru angajati. Deci, de la faptul ca ordonanta din 2006 care se prelungeste tot timpul, astazi toata ziua asteptam sa aflam cum dam noi oameni afara", a spus Ponta in sedinta de guvern.

El a sustinut ca Guvernul nu incearca decat sa pastreze in vigoare o reglementare din 2006, prelungita in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.