Cristi Danilet a sustinut, marti, ca Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu poate decat sa respinga solicitarea de revocare a lui din functia de membru ales al CSM, aratand ca procedura privind revocarea sa care a avut loc la judecatorii s-a desfasurat cu incalcarea unor dispozitii legale.

La inceputul sedintei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentantii Asociatiei Magistratilor din Romania au cerut ca punctul de pe ordinea de zi privind revocarea judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica sa fie discutat cu prioritate, solicitarea fiind admisa de presedintele CSM.

Astfel, potrivit MEDIAFAX, sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a inceput cu discutarea revocarii din functie a celor doi judecatori.

Primul care a prezentat un punct de vedere a fost Cristi Danilet, el sustinand in fata membrilor Plenului CSM ca procedura privind revocarea sa din functie s-a desfasurat cu incalcarea unor dispozitii legale, astfel ca nu poate fi decat respinsa solicitarea.

El a invocat ca argumente numarul insuficient de hotarari ale judecatoriilor pentru revocarea sa si faptul ca in unele cazuri hotararile Adunarilor Generale ale judecatorilor au fost nelegale. Daniel a mai spus ca in sesizarile de revocare trimise CSM de catre judecatorii trebuiau prezentate faptele de care este acuzat si atributiile incalcate de el ca membru al CSM.

Judecatorul Danilet a invocat mai multe dispozitii legale, sustinand ca CSM nu este sesizat legal cu privire la revocarea sa din functie.

Magistratii de la Judecatoria Ramnicu Valcea au suspendat sedintele de judecata pana la ora 10.00, ca urmare a "pasivitatii" manifestate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la solicitarile de revocare din functia de membru al CSM a judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica.

Decizia de a suspenda marti, pana la ora 10.00, sedintele de judecata a fost luata de Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.