Scriitorii Norman Manea si Andrei Plesu vor primi indemnizatii de merit pe viata de la Uniunea Scriitorilor din Romania (USR), in valoare de aproximativ 2.000 de lei fiecare, lunar.

Norman Manea si Andrei Plesu urmeaza sa primeasca indemnizatii de merit de la Uniunea Scriitorilor din Romania, ca urmare a unei decizii a Comitetului Director al USR, intrunit pe 16 februarie, potrivit unui comunicat postat pe site-ul institutiei.

Potrivit MEDIAFAX, Nicolae Manolescu a declarat ca indemnizatiile de merit vor fi acordate pe viata scriitorilor Norman Manea si Andrei Plesu.

"Valoarea indemnizatiei de merit era undeva in jur de 1.800 de lei pe luna, dar va merge spre 2.000 de lei, pentru ca a crescut salariul minim", a explicat Nicolae Manolescu.

Indemnizatia de merit a fost instituita prin Legea nr. 118 din 15 martie 2002. Potrivit acestei legi, indemnizatia de merit se acorda personalitatilor romane de prestigiu ale stiintei, culturii si sportului. Cuantumul lunar al indemnizatiei de merit este egal cu trei salarii minime brute pe tara si este neimpozabil.

Potrivit Hotararii de Guvern nr. 859 din 17 iulie 2003 privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 118/2002, criteriile de atribuire a indemnizatiei de merit in domeniul literar sunt urmatoarele: o opera literara de valoare public recunoscuta; premii ale Academiei Romane si ale Uniunii Scriitorilor din Romania; premii internationale; traduceri in strainatate.

Fondurile vor fi distribuite beneficiarilor de Ministerul Culturii, prin USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.