Reprezentanti ai Ministerului de Securitate si Justitie din Olanda si conducerea Inspectoratului General pentru Imigrari au semnat vineri un contract de donatie a unor mijloace fixe, necesare derularii activitatii operative.

In cadrul ceremoniei de predare – primire a donatiei, partea olandeza a oferit Inspectoratului General pentru Imigrari doua autospeciale, cu o capacitatea de sapte locuri, echipate corespunzator pentru transportul migrantilor ilegali aflati in procedura de returnare in tara de origine.

Potrivit MEDIAFAX, beneficiare ale donatiei sunt Centrele de Cazare a Strainilor Luati in Custodie Publica Arad si Otopeni unde a fost identificata o nevoie imediata de acest tip de autovehicule, ca urmare a cresterii fluxului migrationist si implicit a numarului cetatenilor straini cazati in cele doua centre, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerulor de Interne remis presei.

Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrari sustine ca mijloacele de transport primite vor contribui la eficientizarea activitatilor aferente procedurilor de indepartare de pe teritoriul national a migrantilor ilegali.

Seful delegatiei olandeze a apreciat cooperarea de lunga durata, intre Inspectoratul General pentru Imigrari si autoritatile olandeze cu atributii in domeniul migratiei, inceputa din anul 2004 in cadrul procesului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana si continuata, in prezent, prin astfel de activitati, schimb de experienta cu privire la bunele practici si implementarea in comun a unor proiecte atat la nivel european cat si in state non-UE.

In anul 2011 statul olandez a realizat prima donatie ce a constat in oferirea a doua autospeciale similare, care in prezent sunt operationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.