O echipa de chirurgi de la Colentina au operat 16 paciente cu incontinenta urinara folosind in premiera o proteza sintetica confectionata special.

Dr. Corina Grigore, de la Spitalul Clinic Colentina-Clinica II Chirurgie Generala, a declarat, ca incontinenta urinara reprezinta o permanenta provocare atat pentru chirurgii generalisti, cat si pentru ginecologi, urologi cat si geriatri.

"Cresterea sperantei de viata a populatiei, mai ales feminine in tarile dezvoltate, a facut ca procentul de pacienti cu incontinenta urinara sa creasca si sa reprezinte o problema sociala si familiala. Noile concepte care tin cont obligatoriu de refacerea staticii pelvine, a ligamentelor uterosacrate si pubovezicale au adus imbunatatiri semnificative cu o rata de succes intre 70 si 80 la suta in refacerea continentei vezicale. Am optat pentru utilizarea protezelor de PVDF datorita elasticitatii acestora, cicatricii mai suple pe care o formeaza, cat si pentru marginile mai putin traumatice ale plaselor utilizate atat intraabdominal cat si in perineu. Aceasta tehnica moderna se numeste Ceresa/Varesa de refacere a staticii pelvine utilizand material alloplastic de tip PVDF si a fost utilizata la 16 paciente", a explicat medicul Corina Grigore.

Toate cele 16 paciente operate pierdeau urina la tuse, stranut, ras, iar cinci dintre ele chiar si atunci cand stateau in picioare mai mult timp, scrie MEDIAFAX.

Incontinenta urinara poate aparea frecvent la femeile care au nascut pe cale naturala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.