Un medic ginecolog din Iasi este acuzat de malpraxis pentru ca a refuzat sa faca cezariana unei gravide. Tanara mamica a murit dupa o luna de coma!

O femeie de 37 de ani a murit ieri pe un pat al Spitalului "Sfantul Spiridon" din Iasi, dupa ce timp de o luna a stat in coma, scrie adevarul.ro.

Familia il acuza pe medicul ginecolog ca a amanat timp de zece zile sa faca cezariana, asteptand ca ieseanca sa nasca natural. O singura alinare mai au rudele femeii: bebelusul acesteia a supravietuit.

"Pe data de 17 ianuarie, la zece zile de la internare, sotia mea a nascut natural. Am vrut sa i se faca cezariana, insa nu s-a procedat asa. A adus pe lume o fetita cu o greutate de 4,25 kilograme. Era foarte mare, avand in vedere ca sotia mea nu avea mai mult de 60 de kilograme", a povestit pentru Ziarul de Iasi, Catalin Obada, sotul tinerei decedate.

Imediat dupa nastere, cand starea pacientei s-a inrautatit, aceasta a fost transferata la Chirurgie, acolo unde i s-a scos uterul. Ulterior a fost trimisa la "Sfantul Spiridon".

"Nu au vrut sa-i scoata fatul la timp, iar cand l-au scos au facut-o natural. Au amanat-o, cel mai probabil, pentru ca nu cotizasem suficient", a spus sotul victimei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.