Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au destructurat o retea care se ocupa cu interceptari telefonice si de ambientale, potrivit unui comunicat remis presei luni.

Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Pitesti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Pitesti, au destructurat un grup infractional organizat, ai carui membri au detinut si comecializat, fara drept, dispozitive tip „microfon spion” destinate ascultarii ambientale si programe informatice tip „spy”.

Aceste programe instalate disimulat pe telefoane mobile „tinta” realizeaza accesul, fara drept, la telefonul mobil monitorizat, de la un alt terminal GSM, special configurat in acest sens, efectuandu-se transfer neautorizat de date intre cele doua telefoane.

La data de 14 februarie, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 9 perchezitii domiciliare in municipiile Bucuresti-5, Ploiesti-1, Iasi-1 si Braila-2.

Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare au fost identificate si ridicate microfoane pentru inregistrarea comunicarilor ambientale, dispozitive de bruiere a comunicatiilor, carti de joc cu microcipuri, echipamente electronice, dispozitive fabricate in scopul comiterii de infractiuni privind jocurile de noroc, o masa de poker confectionata in scopul trucarii jocurilor de noroc, cerneluri speciale, imprimante, dispozitive destinate inregistrarii audio-video disimulate in diverse obiecte (ceasuri, pixuri), precum si sumele de 50.000 de euro si 28.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.