Unul din doi romani alege sa sarbatoreasca Ziua indragostitilor pe 14 februarie (Valentine's Day), potrivit rezultatelor unui sondaj al companiei de cercetare de piata Reveal Marketing Research.

Astfel, 44% dintre cei care atribuie valenta de sarbatoare a dragostei zilei de 14 februarie prefera sa petreaca in intimitatea caminului, acasa, doar 28% optand pentru o cina romantica in oras, in timp ce 7,1% spun ca vor sa celebreze dragostea dansand in club.

Studiul mai arata ca oferirea unui cadou de Ziua indragostitilor a devenit un obicei, astfel ca 67,7% dintre romani au raspuns pozitiv la intrebarea "Anul acesta intentionati sa oferiti un cadou de Ziua indragostitilor?".

Un alt rezultat al studiului arata ca femeile se asteapta intr-o mai mare masura decat barbatii sa primeasca un cadou in aceasta zi. Doamnele isi doresc sa primeasca in dar bijuterii (28,1%) si flori (28,1%), iar 12,5% dintre acestea se gandesc la o cina romantica.

In ceea ce priveste suma de bani alocata cadoului oferit partenerului/ partenerei, aceasta este de 150 de lei, arata rezultatele studiului, fara diferente semnificative in cazul femeilor si barbatilor, scrie MEDIAFAX.

Majoritatea romanilor (63,6%) celebreaza aceasta zi doar impreuna cu persoana iubita, iar 27,3% aleg sa petreaca aceasta zi in compania prietenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.