Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca din Romania nu a fost exportata carne de cal gresit etichetata.

Autoritatile romane au verificat cele doua abatoare mentionate de firma franceza, dar suspiciunile nu s-au confirmat, scrie MEDIAFAX.

Constantin a spus ca autoritatile franceze "s-au referit" la doua abatoare din Romania. Unul dintre ele se afla in Brasov (CarmOlimp, controlat de familia secretarului de stat din Ministerul Agriculturii Valentin Soneriu) si altul in Botosani.

"Aceste abatoare au fost indicate de compania franceza ca fiind suspecte, compania franceza fiind aflata in centrul unui scandal international, fara a exista probe sau indicii ca falsul s-ar fi produs pe teritoriul Romaniei", a adaugat ministrul.

El a spus ca nu exista vreun indiciu care sa confirme ca etichetarea gresita ar fi avut loc in Romania.

"De cand pleaca din gospodaria cetateanului si pana cand este sigilata, marfa trece prin cel putin patru controale sanitar-veterinare. Transportul iese din tara sigilat si nu va fi desigilat decat cand intra in unitatea de procesare. Una dintre societati a exportat doar carne de cal, ceea ce inseamna ca etichetarea gresita era practic imposibila. Cea de-a doua exporta si carne de cal, si de vita, si are o
traditie de sapte ani in domeniu, fara sa fi existat vreodata suspiciuni cu privire la modul in care isi desfasoara activitatea. Verificarile la aceasta societate nu confirma etichetarea gresita", a aratat ministrul Agriculturii.

El a precizat ca din Romania nu a fost exportata carne tocata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.