Procurorii din cadrul DNA au inceput urmarirea penala fata de patru functionari din cadrul Ministerului Muncii sub acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu, complicitate la dare de mita si fals material.

Conform comunicatului de presa, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Iuliana Corut, director la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (la data faptelor), in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni: luare de mita, instigare la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Celelalte trei persoana fata de care s-a inceput urmarirea penala sunt: Paula Manuceanu, consilier la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (la data faptelor), pentru permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si sustragere de inscrisuri; Simona Dumitriu, functionar public in cadrul unei autoritati nationale, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita si complicitate la infractiunea de dare de mita; Cristiana Bigan, functionar public in cadrul unei autoritati nationale, pentru dare de mita, complicitate la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii si Paul Cristian Ferchedau - persoana fara calitate speciala, pentru folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii, fals material in inscrisuri oficiale si complicitate la infractiunea de uz de fals.

"In cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a interventiei invinuitei Corut Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, invinuita Paula Manuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a facut demersuri pentru ca Ferchedau-Paul Cristian sa intre in posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) – Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister in cursul lunii decembrie 2012. Pentru a-l favoriza pe Ferchedau-Paul Cristian in ocuparea acestui post, invinuita Corut Iuliana a pretins si primit o suma de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul invinuitei Dumitriu Simona, sora invinuitei Corut Iuliana", se mai arata in comunicatul emis de Directia Nationala Anticoruptie.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Avand in vedere stadiul cercetarilor, in acest moment, informatii suplimentare nu sunt publice, in conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precizeaza sursa citata.

In zilele de 7 si 11 februarie 2013, invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.