Primarul comunei harghitene Madaras, Biro Laszlo, a primit o amenda de 4.000 de lei.

Prefectul judetului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a mers, joi, in comuna Madaras, pentru a-i inmana personal primarului localitatii, Biro Laszlo, procesul-verbal de contraventie privind incalcarea normelor metodologice de aplicare a legii privind arborarea drapelului de stat al Romaniei, intonarea imnului de stat si utilizarea sigiliilor cu stema Romaniei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Unii dintre primarii din judetul Harghita, bineinteles ca nu toti, refuza sa aplice prevederile in privinta simbolurilor, care sunt si un atribut al suveranitatii statului. De aceea, sunt nevoit sa aplic sanctiunile prevazute de cadrul legal", a declarat Jean-Adrian Andrei.

Primarul comunei Madaras, Biro Laszlo, a declarat ca aplicarea amenzii in valoare de 4.000 de lei de catre prefect este "o greseala", spunand ca nu a arborat drapelul altui stat, si "drapelul maghiarimii de pretutindeni".

El a afirmat ca nu va indeparta de pe sediul Primariei steagul rosu-alb-verde, afirmand ca "drapelul se afla la locul potrivit". Primarul a mai spus ca drapelul rosu-alb-verde cu stema Ungariei a fost arborat cu caracter permanent pe sediul Primariei Madaras incepand din 2006 si ca va contesta amenda la Judecatoria Miercurea Ciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.