Descoperire impresionantă în domeniul medicinei. Cercetătorii au descoperit un test de sânge care poate depista tipurile de cancer înainte ca simptomele acestora să apară. Este vorba despre Testul Galleri.

Testul de sânge care poate despista cancerul

Oamenii de știință se pot lăuda cu o nouă descoperire. O anumită analiză a sângelul poate depista diverse tipuri de cancer înainte ca acestea să intervină cu simptomele. Dacă sunt diagnosticate în faze timpurii, cea mai mare parte a formelor de cancer pot fi tratate. Până la momentul actual, în jur de şapte mii de persoane au fost testate.

În cazul a 92 de voluntari testele au arătat că aceștia nu prezintă risc crescut de a avea cancer, iar pentru 35 din persoanele voluntare s-a constatat că au tumori sau cancer de sânge.

Această analiză de sânge este folosită deja în Marea Britanie. Medicii spun că această analiză ar putea fi o mare salvare pentru omenire deoarece efectuată la ceva timp oamenii ar putea depista la timp cancerul din organism și ar putea recurge la tratament pentru vindecarea acestuia. La moment există date științifice doar pentru trei dintre tipurile de cancer existente.

Retail jobs

"Testul se foloseşte sub forma unui studiu clinic extins, dar deja pe scară largă în Marea Britanie. Datele pe câteva sute de mii de persoane, în comparaţie cu aproape 7.000 câte am avut în acest studiu, vor fi disponibile anul viitor. Ne putem aştepta ca în urma publicării acelor date, mult mai consistente, să putem să avem mai multe informaţii despre cum acest test de sânge poate să fie folosit complementar cu mijloacele actuale de screening pentru depistarea precoce a mai multor tipuri de cancer.

Este important pentru că depistând şi diagnosticând în stadii timpurii probabilitatea de vindecare a cancerului este foarte mare. Numai că, în acest moment, sunt disponibile date ştiinţifice pentru trei tipuri de cancer: de col uterin, colo-rectal şi de sân pentru care se pot face programe de screening şi depistare precoce", a declarat Marius Geantă, preşedintele Centrului de Inovaţie în Medicină.

Citeste si:
Cancerul de col uterin, a patra cauza de mortalitate in randul...
Cancerul de col uterin, a...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.