Mâncarea este un deliciu pentru toată lumea. Însă kilogramele în plus sunt cea mai mare problemă de care încercăm să ne ținem la distanță. Ne dorim să mâncăm orice, la orice oră, fără a ne îngrijora că vom adăuga în greutate. Totuși, există unele produse care pot fi consumate în orice cantitate la orice oră deoarece acestea nu îngrașă.

Alimente care nu îngrașă

Cu siguranță te-ai săturat să îți monitorizezi greutatea si să numeri caloriile, să respecți tot felul de diete și resctricții alimentare de frică să nu te îngrași. Se pare că poți renunța la aceste obiceiuri deoarece există și alimente care nu îngrașă sau care conțin destul de puține calorii. Poți să le consumi cât de des vrei, la orice oră și fără să te simți vinovat.

Lista alimentelor care nu îngrașă


  • Popcornul - este o gustare perfectă la cinema și în timpul liber care conține puține calorii și poate fi consumată oricând, cu condiția să fie preparat fără unt sau sare.

  • Vinetele - legume delicioase care pot fi incluse în foarte multe mâncăruri. Acestea trebuie pregătite la cuptor sau pe grătar pentru că astfel alungă senzația de foame și au aport caloric foarte mic.

  • Tulpinile de țelină apio - sunt o gustare sănătoasă și nutritivă care poate fi un bun înlocuitor al cipsurilor.

  • Dovlecelul - un alt aliment care conține puține calorii și care poate face sepcială o masă, mai ales dacă este gătit la cuptor sau pe grătar.

  • Pepenele roșu - este fructul care conține 90% apă, nu are calorii și este recomandat pentru a fi introdus în dietă.

  • Castravetele - una dintre legumele cele mai consumate. Acesta nu are calorii și poate fi consumat în starea pură sau împreună cu apa plată pentru o băutură nutritivă.

  • Sfecla roșie - este o legumă la fel de populară și des consumată ca și castravetele. Este un aliat foarte bun împotriva kilogramelor, în special dacă este adăugată în salate.

  • Ouăle - chiar dacă pare ceva surprinzător, însă ouăle nu îngrașă. Cel mai mare beneficiu este că acestea pot fi preparate într-o mulțime de moduri pentru a fi consumate.

  • Ananasul - un fruct exotic care poate înlocui cu ușurință orice alt desert. La gust seamănă cu pepenele galben, iar savoarea lui este dulce aromată. Ananasul conține foarte puține calorii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 August 2022 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.