Peste 5 milioane de oameni au primit ordin să facă teste COVID-19, săptămâna aceasta, după ce aproximativ 40 de cazuri de coronavirus au fost depistate în oraşul Xiamen din China. Nu doar ei vor fi testați, ci și peștii, pentru a determina prezența noului virus.

Peștii vii sunt testați pentru COVID-19 într-un oraș din China

Testare în masă pentru depistarea noului coronavirus în orașul Xiamen din China - este anunțul autorităților de acolo. Aleșii specifică faptul că și anumite vietăți marine sunt incluse în programul de testare obligatorie. Conform BBC, pescarilor li s-a cerut să revină în porturi, acolo unde „atât persoanele, cât și marfa trebuie testate”.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care diferite animale și vietăți marine sunt testate pentru COVID-19, cu teste PCR, de personalul medical din China. Deși pare ceva neobișnuit, practica nu este nouă.

Un reprezentant al Biroului Oceanic pentru Dezvoltare din Xiamen a declarat că „ am luat lecţii de la cei din Hainan, care se confruntă cu o explozie de cazuri. Se crede că (n.r. focarul) ar fi fost provocat de tranzacţiile de produse marine între pescari şi partenerii comerciali”.

Chiar dacă este puțin probabil ca peștii vii să fie purtători COVID-19, multe focare de SARS-CoV-2 au izbucnit în piețele de fructe de mare din China. Și alte animale au fost testate pentru depistarea COVID-19 în China și pe întreaga planetă, inclusiv hopopotamii.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.