Sanatate 29 Iulie 2022 13:14 de Advertorial
Toți copiii se îmbolnăvesc din când în când. Acest lucru este destul de normal. La fel și faptul că un copil are febră în timpul unei răceli sau gripă.

În mod normal, temperatura normală bebe este de 36-37 de grade Celsius măsurată axilar și 36,5-37,5 de grade Celsius măsurată rectal.

Cum să scădem corect febra la copii și este oare necesar să facem acest lucru- citiți în articolul nostru.

Ce nu se recomandă de făcut când copilul are temperatură ridicată ?


  1. nu-l înfășuraţi într-o pătură și nu-l îmbrăcaţi în haine prea calde - în acest fel veţi întrerupe transferul de căldură dintre organism şi mediu;


  2. nu ștergeți copilul cu alcool sau apă rece - organismul „păcălit” va decide că corpul este înghețat, ceea ce înseamnă că trebuie să creșteți și mai mult temperatura;


  3. nu acoperiți copilul cu prosoape sau cearșafuri umede - acest lucru interferează cu transferul normal de căldură;


  4. în niciun caz nu dați aspirină, analgină și nimesulid;


  5. nu scădeţi temperatura dacă este sub 38,5° (vorbim de copii care nu au epilepsie şi nu suferă de boli cardiovasculare);


  6. nu încercaţi să reduceți temperatura la „poziționat” 36,6 ° în câteva ore - acest lucru ar trebui făcut treptat.


Dacă copilul are o temperatură sub 38,0 grade Celsius, este necesar să vizitați un medic pediatru sau să-l telefonaţi pentru precizarea paşilor următori. Dacă temperatura a depășit 39,0 grade Celsius și nu o puteți reduce în 6-12 ore, trebuie să chemați ambulanța.

Ce ar trebui să faceţi dacă copilul dumneavoastră are febră?

În primul rând, nu forțaţi copilul să stee culcat. Copilul însuși va sta întins în pătuț dacă se simte foarte rău, iar în alte cazuri, jocurile calme îi sunt doar benefice.

Citeste si:
5 criterii pentru a alege tapetul în camera copiilor
5 criterii pentru a alege...

În al doilea rând, nu hrăniți forțat copilul. Apetitul în timpul bolii poate persista și poate dispărea. Prin urmare, în funcție de situație. Dacă există poftă de mâncare, hrăniți bebelușul cu ceva ușor și hrănitor (supele bogate în grăsimi nu sunt incluse aici).

În al treilea rând, este necesar să se mențină hidratarea. Temperaturile ridicate provoacă transpirație abundentă, iar acest lucru poate duce la deshidratare. Când corpul este deshidratat, există o încălcare a transferului de căldură: temperatura poate crește și mai mult. Prin urmare, sucuri, băuturi din fructe, ceaiuri slab preparate – aceatea pot fi utilizate.

Dacă temperatura se menține la 38,5 grade, atunci puteți începe administrarea de antipiretice. Care sunt acestea?

Citeste si:
Gabi Bădălău a desființat-o pe Claudia Pătrășcanu: „Mama copiilor...
Gabi Bădălău a desființat-o...

Ce antipiretice pot fi administrate unui copil?

În primul rând - paracetamol și preparate pe baza acestuia. Acesta poate fi găsit pe piaţă sub formă de sirop şi supozitoare. El ajută la combaterea simptomatică a febrei, tratamentul durerilor de cap, nevralgii dentare, dureri sciatice, dismenoree, artralgii nereumatismale, dureri după unele interventii chirurgicale, fracturi şi luxaţii, entorse.

Paracetamol preţ este destul de accesibil, întrucât are o gama largă de utilizare mai ales în rândul copiil.

Des apare întrebarea: în cât timp scade febra după paracetamol supozitor la bebeluş şi paracetamol sirop? Dacă după 30 de minute de la administrarea paracetamol sirop sau supozitor, celui mic nu îi scade temperatura, se recurge la administrarea unui alt agent antipiretic, precum Ibuprofen.

Citeste si:
Dinu Maxer, adevăratul motiv pentru care nu își dorea copii. El și...
Dinu Maxer, adevăratul motiv...

Ibuprofen și diferite medicamente pe baza acestuia ocupă locul 2 în lista antipireticelor pentru copii. Cu toate acestea, merită să acționați cu precauție aici, În mod ideal, posibilitatea utilizării AINS ar trebui discutată cu un medic pediatru.

Este important să acordați atenție faptului că astfel de medicamente complexe nu conțin aspirină, analgină sau nimesulid. Ele sunt interzise pentru utilizare la copii.

IMPORTANT! Asigurați-vă că respectați intervalul de timp dintre administrarea medicamentelor antipiretice! În același timp, este recomandat să alternați diverse tipuri de antipiretice. În plus, este necesar să se respecte cu strictețe doza unică și maximă a oricărui medicament pentru copii. Nu le depășiți în niciun caz.

Rezumând

Dacă temperatura bebeluşi este sub 38,5 grade Celsius, nu trebuie administrate medicamente antipiretice. La această temperatură sunt produși interferonii în organism - proteine ​​speciale responsabile de recuperare.

Citeste si:
O Românie unită pentru educația copiilor noștri
O Românie unită pentru...

Puteți reduce temperatura la copii fie cu paracetamol, fie cu ibuprofen. Primul este de preferat.

Asigurați-vă că respectați doza medicamentului și intervalul de timp dintre doze.

Dacă temperatura copilului este peste 39 de grade și nu o puteți reduce, sunați imediat la ambulanță. Automedicația, poate fi periculoasă pentru sănătatea și viața copilului dumneavoastră!


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iulie 2022 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.