Șervețelele umede se regăsesc în geanta fiecărei femei și la îndemâna oricui deoarece sunt foarte practice și destul de ușor de folosit. Acestea sunt folosite la orice pas, pentru a igieniza orice. Începând de la mersul la baie până la a curăța obiecte. Chiar dacă ni se pare că acestea ne ajută să ne igienizăm corpul, specialiștii susțin că hârtia și șervețelele pot crea probleme de sănătate.

Cum poate afecta sănătatea hârtia igienică și șervețelele umede

Când strănutăm, ne murdărim cu mâncare, mergem la baie sau vrem să ne curățim mâinile folosim hârtia igienică sau șervețelele umede. La prima vedere acestea ne ajută să ne curățim și să scăpăm de pete și reziduuri. Acestea sunt de ajutor, însă pentru o scurtă perioadă de timp, deoarece nimic nu se compară cu apa și săpunul.

Nu este un subiect destul de abordat, însă este la fel de important ca toate celelalte deoarece este despre sănătatea organismului nostru. Prin urmare, nu există niciun mod universal corect prin care îți poți curăța zonele intime după mersul la baie. Majoritatea oamenilor consideră că igienizarea părților intime cu ajutorul hârtiei igienice după ce ai mers la baie este suficient. Se pare că acest lucru este total greșit.

Iată cinci motive pentru care acest obicei nu este în regulă pentru sănătatea ta.

Ștergerea cu hârtia igienică răspândește bacteriile

Exact, ștergerea cu hârtia igienică poate curăță bine zona intimă, însă răspândește materiile fecale. Acest lucru se datorează texturii hârtiei. Răspândirea bacteriilor este un lucru deosebit de periculos în cazul femeilor, deoarece bacteriile ar putea ajunge în tractul urinar și ar putea duce la probleme și infecții mai grave.

Ar putea rămâne reziduuri după mersul la baie

Utilizarea hârtiei igienice nu este întotdeauna cea mai bună metodă de igienizare. Aceasta ar putea lăsa reziduuri în locuri greu accesibile, lucru care duce la mâncărimi, iritații și urme pe lenjeria intimă.

Citeste si:
Cum se igienizează un cabinet stomatologic? 9 măsuri de siguranță
Cum se igienizează un cabinet...

Iritații din cauza folosirii în exces

Atunci când folosești destul de des hârtia și servețelele este posibil să te alegi cu o iritație în zonele intime care ar putea duce la iritarea pielii sensibile din zona intimă și ți-ar putea genera o serie de alte probleme.

Nu se va mai înfunda toaleta

Dacă renunți la hârtia igienică în folosul spălatului va fi un mare plus pentru tine. Pe lângă faptul că igienizarea părților tale intime va fi mult mai bună, toaleta ta nu se va mai înfunda. Toaletele care nu trag apa în mod corespunzător sunt un focar de bacterii care pot contamina atât suprafețele, cât și aerul din încăpere.

Fără substanțe chimice

Unele dintre hârtiile igienice conțin substanțe toxice, precum clorul și pot provoca probleme de sănătate, iar șervețelele umede pot conține substanțe iritante, cum ar fi propilenglicolul, care pot duce la iritații urâte ale pielii și pot crea probleme dermatologice seriose. Chiar dacă vă gândiți să folosiți hârtia sau șervețelele pentru că este o metodă mai rapidă, este neapărat să folosiți și apa după acestea deoarece apa spală aceste substanțe chimice.

Citeste si:
Lipsa de somn: cum afectează sănătatea?
Lipsa de somn: cum afectează...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.