Medicul oncolog Octavian Mazilu, din Timișoara, fost director de spital, a fost arestat. Multe voci spun că acesta cerea bani de la bolnavii de cancer în schimbul unor operații și intervenții care sunt gratuite. El a fost filat și prin în flagrant, cu banii în plic, după ce o pacientă a alertat autoritățile. În cele două luni de monitorizare, doctorul ar fi luat mită chiar în spital de la pacienți. Sumele sunt cuprinse între 100 și 2.000 de lei.

Medicul Octavian Mazilu a fost arestat pentru șpagă

Bărbatul a fost ridicat de procurorii DNA, marți, chiar din cabinetul său de la Spitalul Municipal din Timișoara. El a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la o pacientă care era internată pentru a fi operată. În total, însă, a primit bani de la diferiți bolnavi, în ultimele două luni, de 25 de ori.

Octavian Mazilu a ajuns să fie filat de procurorii anticorupție după ce o pacientă i-a făcut reclamație. Ironic este faptul că medicul era președintele comisiei de etică și deontologie de la filiala județeană a Colegiului Medicilor.

„În mod sigur vom analiza situaţia, e clar în acest context că el nu mai poate fi preşedintele acestei comisii. Nu am avut niciun indiciu referitor la abateri de comportament”, a decalrat Lazăr Fulger, președinte Colegiul Medicilor Timișoara, pentru Observator.

Pe de altă parte, un fost coleg susține că reputația îndoielnică a cadrului medical era cunoscută: „Toată lumea ştia de pe secţie, toată lumea vorbea că o opera doar pentru a primi bani şi foloase şi aşa mai departe. O fostă asistentă şefă de pe secţie mi-a spus personal că i s-a cerut de acest profesor să le spună pacienţilor cum se vine la domn profesor”.

„Eram de gardă, m-a sunat şi mi-a spus că doreşte să merg până la dânsul în cabinet pentru că are ceva în halatul care era pe scaunul biroului său, să iau ce este în halatul respectiv şi să-i dau a doua zi dimineaţa. Era o sumă de bani”, a completat fostul coleg.

Declarația de avere a doctorului

Conform celei mai recente declarații de avere, medicul Octavian Mazilu avea un venit lunar de 6.000 de euro. 4.500 de euro din sumă provenea doar din activitatea sa ca medic și cadru universitar, iar diferența era obținută din dividente de la firmă la care e acționar. Chiar și în aceste condiții, pretindea sume de la 100 până la 2.000 de lei de la bolnavi, lucru ce îi consterna pe colegi, care știau situația.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

„Să ajungi să iei sume așa mici, să te uiți la orice firimitură intră în patologie”, a spus unul dintre ei.

Medicii din Timișoara, inclusiv spitalul unde lucra doctorul, se dezic de acesta. „Aceste fapte aruncă o umbră peste tot ce înseamnă activitatea noastră medicală, peste medicii care trudesc zi şi noapte la patul pacienţilor”, a declarat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babș" Timișoara.

Era atras de politică

Pe lângă funcția de șef al secției de chirurgie oncologică și cea de profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, Octavian Mazilu a cochetat și cu politica. În perioada 2016 - 2020 a obținut un mandat de consilier local în PSD.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.