Românii se vor putea vaccina cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19 începând din 16 mai, în cabinetele medicilor de familie sau în centrele de vaccinare, a anunțat Ministerul Sănătății din România. Momentan, vaccinarea se face doar cu vaccinul Comirnaty, produs de Pfizer BioNTech.

Începe vaccinarea cu a patra doză în România

„Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC. Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de - a patra doză de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech”, anunță Ministerul Sănătății.

Cu a patra doză de vaccin anti-Covid se pot imuniza persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani și care au fost deja vaccinate cu cele trei doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu a doua doză de booster se foate face la minimum patru luni după imunizarea cu a treia doză. A patra doză de vaccin este recomandată în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu a ăatra doză de vaccin anti-COVID-19 se va face prin adeverința de vaccinare generată de Registrul Electronic Național de Vaccinări sau de certificatul digital COVID.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.