Tratamentul de canal reprezintă una dintre cel mai des întâlnite practici din cabinetele stomatologice. Cu toate că nu este o procedură ușoară, gradul de satisfacție este uriaș atât pentru medic, dar și pentru pacient. Cu ajutorul unui tratament de canal personalizat, dintele poate fi păstrat și necesitatea extracției și a inserării unui implant vor fi doar o amintire. În ultimii ani, tehnicile și aparatura necesară unui tratament de canal au evoluat spectaculos. Munca medicului este mult mai ușoară, riscurile sunt eliminate, iar disconfortul pentru pacient este aproape zero, chiar și în cazurile complicate. În continuare, vom discuta despre un aparat revoluționar, care ar trebui să fie prezent în fiecare cabinet stomatologic. Este vorba despre un motor endodontie. Acest aparat are numeroase avantaje, după cum poate fi apreciat în rândurile ce urmează.

Ce este un micromotor endodontic?

Micromotorul endodontic este un echipament folosit în tratamentul endodontic pentru expansiunea mecanică internă a rădăcinii dentare. Principalul avantaj al unui motor endodontic este manevrabilitatea ridicată, mai ales în cazul echipamentelor fără fir. În plus, față de tehnicile clasice de tratament, micromotorul endodontic sporește șansele de succes ale tratamentului. Prezintă numeroase avantaje atât pentru medic, dar și pentru pacient și cu siguranță va schimba percepția tuturor medicilor despre tratamentele de canal.

Care sunt avantajele utilizării unui micromotor endodontic?

În primul rând, este foarte ușor de manevrat. Având dimensiuni scăzute și o greutate destul de mică, poate fi utilizat cu ușurință, indiferent de dintele ce trebuie tratat. Astfel, putem vorbi și despre o precizie mai mare în timpul tratamentului, oferită de forma ergonomică a aparatului.

Un alt avantaj, mai ales în favoarea pacientului, este utilizarea silențioasă. Foarte mulți pacienți se tem de tratamentele stomatologice din cauza sunetelor. Un astfel de motor endodontic va face tratamentul de canal mai ușor de suportat, fiind reduse zgomotele specifice ale aparaturii clasice.

Succesul tratamentului este asigurat de controlul precis asupra aparatului, de vizibilitatea crescută asupra dintelui, mulțumită LED-ului inclus și a faptului că nu mai există fir. De asemenea, tratamentele se pot personaliza în funcție de particularitățile fiecărui pacient, iar șansele de reușită cresc simțitor. Mulțumită tehnologiei integrate, mișcarea acului poate fi modificată în timp real. De mare ajutor este și display-ul integrat care afișează parametrii folosiți pentru rotirea acului, programul selectat, direcția de rotire, numărul de rotații și procentajul bateriei.

Citeste si:
Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, îți spune...
Dr. Alin Gabor, medic...

Tratament de canal personalizat pentru fiecare pacient

Una dintre cele mai mari provocări ale unui tratament de canal este personalizarea acestuia în funcție de particularitățile dintelui. Reușita tratamentului depinde alegerea acelor potrivite, numărul de rotații pe minut și felul în care acestea se mișcă.

Alegând un micromotor endodontic, se poate selecta programul perfect pentru ca tratamentul de canal să fie unul reușit și de asemenea se pot modifica anumiți parametri în timp real. În funcție de aparatul ales, pot fi adăugate noi programe sau noi parametri, cum ar fi dimensiunea și tipul acului, dar și numărul de rotații. Aceste programe pot fi presetate și folosite în momentul în care se întâlnesc cazuri asemănătoare, ceea ce nu economisește doar timp, ci și asigură un grad de succes mai mare.

Citeste si:
Prințul William și Kate Middleton și-au lansat propriul canal de...
Prințul William și soția sa,...

Pe piață există numeroase modele de motor endodontie, fiecare oferind tot ceea ce este mai bun ca tehnologie și șanse de succes ale tratamentului. Alegerea aparatului ideal ar trebui să țină cont de gradul de succes oferit, ergonomie și tehnologiile încorporate.

Motoarele endodontice sunt sigure, eficiente, asigură o rată mai mare de succes și contribuie la confortul pacienților. Aceste aparate revoluționează tratamentele stomatologice și fiecare cabinet dentar ar trebui să le utilizeze. Tehnologia din spatele acestor aparate aduce avantaje și beneficii atât pentru medici, dar și pentru pacienți, așa că nu este de neglijat.

Acestea fiind spuse, putem concluziona că motoarele endodontice reprezintă viitorul tratamentelor de canal.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.