Norul toxic generat de bombardamentele din Ucraina ar urma, conform prognozelor, să ajungă în acest weekend și în România. Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat dacă există vreun risc. 

Norul toxic din Ucraina ar putea ajunge în România în acest weekend

Bombardamentele din ultimele săptămâni din Ucraina au dus la formarea unui nor toxic care, conform medicilor, ne-ar putea afecta sănătatea. Norul a ajuns deja în Polonia, Republica Moldova și în alte țări din Europa, iar în zilele următoare, potrivit prognozelor, și în România. Întrebată dacă aceste alerte şi norul toxic ar prezenta vreun pericol, Elena Mateescu, director ANM a spus:

„Chiar dacă în partea de est şi sud-est a ţării vom avea în vigoare această atenționare de cod galben care vizează rafale de 55-65 km/h, iar în zona montană aferentă chiar viteze de 70-80 km/h, având în vedere circulația aerului din sector nordic şi nord estic apreciem că nu există posibilitatea ca aceste concentrații să ajungă în ţara noastră.

Vremea se va încălzi

Din punct de vedere termic, întradevăr, discutăm de o încălzire de la o zi la alta pe parcursul acestei săptămâni şi semnalul rămâne până la sfârşitul acestei luni. Mâine contăm posibil pe 17-18 grade în vestul ţării. Miercuri 18 grade Celsius în sud-vest în sud, iar la mijlocul şi sfârșitul de săptămânii să înregistrăm chiar valori de 19-20 de grade în partea de sud-vest.

Chiar şi în Capitală este posibil să consemnăm 18-20 de grade, valori cu mult mai ridicate decât ceea ce ar fi normal de această perioadă", a spus Elena Mateescu care a subliniat că România se va confrunta şi cu o secetă pedologică extremă puternică

„Vorbim şi de secetă pedologică extremă puternică şi moderată pe areale agricole extinse din ţară. Vorbim aici de Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei, Transilvania precum şi în partea de vest a Banatului şi Crișenei. Vorbim de precipitații deficitare", a explicat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.