Tiroida este o glandă sub forma unui fluturaș care este localizată lângă corzile vocale. Aceasta răspunde de producerea hormonilor T3 și T4, care controlează metabolismul. Pentru producerea acestor hormoni, organismul folosește resursele de iod. Însă dacă știi că ai probleme cu glanda tiroidă, trebuie să te ferești de anumite alimente.

Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai probleme cu tiroida

În proporție de 80% din iodul pe care îl asimilează organismul nostru este folosit de glanda tiroidă. Dacă alimentația ta este deficitară în iod, atunci glanda ta tiroidă este hipoactivă, boală cunoscută și sub numele de hipotiroidism.

Această afecțiunea poate avansa în cazul în care consumi anumite legume crucifere. Există câteva legume care încetinesc procesul de producere a hormonilor T3 și T4 și în acest mod, metabolismul tău este mult mai lent. Un metabolism lent atrage după sine luarea în greutate, tensiunea arterială mică și o sensibilitate mai mare la frig.

Care sunt legumele crucifere

O glandă tiroidă mărită se ascunde în spatele unei gușeprovocată de cele mai multe ori de hipotiroidism. Alimentele care duc la mărirea acesteia conțin subtanțe care îți afectează glanda, procesul de producere a hormonilor devenind tot mai lent. Legumele crucifere care conțin aceste substanțe sunt toate tipurile de varză, broccoli, conopida, varza kale, muștarul și napul.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.