O alimentație sănătoasă și echilibrată are rezultate directe asupra sănătății organismului și calității vieții noastre. Este bine cunoscut faptul că popoarele asiatice au o dietă sănătoasă formată din alimente benefice, pline de vitamine și nutrienți naturali.

Produsul alimentar care asigură sănătatea întregului organism

Nutriționiștii au tot studiat alimentația popoarelor estice pentru a afla în ce constă secretul lor și cum reușesc să își mențină sănătos întreg organismul. Popoarele asiatice au o longevivitate a vieții mai mare față de alte națiuni, acest lucru remarcându-se și prin trăsăturile lor fizice.

Alimentul care face toate aceste minuni nu este altul decât algele marine. Acestea sunt benefice nu doar pentru sănătatea organismului, dar au efect și asupra frumuseții pielii, fiind bogat in vitamine, nutrienti, minerale si oligoelemente.

Previne cancerul și scade tensiunea

Potrivit studiilor recente, proteinele care se găsesc în algele marine stimulează metabolismul și accelerează arderea grăsimilor, asigurand astfel pierderea masei adipoase in loc de cea musculara, in cazul depunerii de efort.

Totodată, unele substante ce se conțin în algele marine incetinesc foarte mult dezvoltarea celulelor canceroase, dar au și un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale crescute. În ultimii ani, bucătăria asiatică este tot mai prezentă în restaurantele din Europa și nu doar. Acest lucru este datorat faptului că bucatele sunt unele decilicoase, dar și sănătoase.

Secretul acestei bombe de nutrienți este ca algele marine să fie consumate in stare cruda. Acest alimente deseori este folosit în salate, sosuri, supe si antreuri.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Februarie 2022 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.