Părinţii copilului de doi ani din Botoşani, care a căzut de la etajul doi al unui bloc de locuinţe, au fost de acord cu donarea de organe după ce medicii au declarat că este în moarte cerebrală, astfel fiind ajutaţi cinci pacienţi aflaţi pe liste de aşteptare pentru transplant.

Organele copilului din Botoșani, aflat în moarte cerebrală, au salvat viața a cinci bolnavi

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, dr. Raluca Neagu, a declarat, luni, că în cursul nopţii mai multe echipe de medici au prelevat ficatul, inima, rinichii şi corneea.

"Nu am avut primitori atât de mici în ţară. Au venit de la Eurotransplant şi au prelevat cordul. Ficatul a fost prelevat de echipa noastră şi a fost trimis în Germania. Rinichii vor fi transplantaţi la Spitalul Parhon în această după-amiază", a declarat dr Raluca Neagu.

Copilul a căzut de la balconul unui bloc din Botoșani

Intervenţia a fost posibilă după ce copilul a intrat în moarte cerebrală în timp ce era internat la Spitalul de Pediatrie "Sf Maria" din Iaşi.

Retail jobs

"În cursul zilei de ieri (duminică-n.r), în jurul orelor 22,00, a fost declarat în moarte cerebrală. Părinţii au făcut un gest extraordinar, au trecut peste propria durere şi au fost de acord să doneze organele copilului lor. Este un eveniment neplăcut, dar care datorită acestor părinţi a dat o şansă altor copii la o viaţă mai bună. Părinţii au fost la spital, au fost lăsaţi să îşi ia rămas bun de la copilul lor. Durerea lor este foarte mare, dar au avut puterea să înţeleagă că băieţelul lor nu mai avea nicio şansă. Din punct de vedere neurologic, activitatea cerebrală era absentă, era zero, Au făcut acest gest să dea speranţă la viaţă altor copii", a explicat managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu.

În urmă cu două săptămâni, copilul a căzut de la etajul trei al unui bloc de locuinţe din Botoşani. El a fost dus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde medicii au constatat că se află în comă. El a fost transferat cu elicopterul SMURD, în cursul săptămânii trecute, la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, unde medicii au constatat că băieţelul se află în comă de gradul IV (comă profundă - n.red), potrivit Agerpres.

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 6 mai 2022. Cifrele înregistrate în ultimele 24 de...
Bilanț COVID-19, 6 mai 2022....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2022 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.