Compania Astra Zeneca a anunțat că preparatul medicamentos Saphnelo, destinat drept tratament persoanelor adulte cu lupus eritematos sistemic moderat până la sever (SLE) a fost aprobat de Comisia Europeană.

Medicamentul pentru pacienții cu lupus realizat de Astra Zeneca a fost aprobat de Comisia Europeană

Aprobarea a avut loc după recomandarea din 2021 a Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului.

Medicamentul Saphnelo a fost aprobat și de autorităţile de reglementare din SUA, Japonia şi Canada pentru tratamentul SLE. La moment, și în alte țări autorităţile de reglementare sunt în curs de desfăşurare.

Lupusul eritematos sistemic este o afecţiune autoimună complexă care afectează orice organ al corpului uman. Pacienţii care suferă de această boală, dezvoltă afecțiuni ale organelor pentru un termen lung și au o calitate a vieţii influenţată de starea de sănătate precară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Februarie 2022 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.