Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, consideră că anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul. „Cred că deja am început-o”, completează specialistul, care a vorbit și despre reintroducerea măsurilor de relaxare, explicând și de ce România nu a renunțat până acum la restricții. 

Adrian Marinescu, despre reintroducerea măsurilor de relaxare

„Ne trebuie puțină răbdare. Vă aduceți aminte că discutam și în urmă cu câteva luni despre faptul că luna martie va fi o lună echilibrată și că, în general, anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul, pe care cred că deja am început-o”, a declarat Adrian Marinescu.

Medicul a mai spus că în România nu s-a renunțat încă la restricții deoarece valul 5 al pandemiei a început mai târziu decât în alte țări. Prin urmare, măsurile de relaxare ar putea fi introduse treptat, în scurt timp.

„Să luăm în calcul faptul că noi am avut oricum un decalaj la începutul valului 5. De altfel, cam în toate valurile din pandemie România a intrat ceva mai târziu. Aici discutăm de rata de vaccinare care sigur că este extrem de importantă, dar discutăm și de cei care au trecut prin boală. În mod clar în țările care au intrat mai repede în valul 5 lucrul acesta deja s-a întâmplat”, a adăugat acesta.

„Eu cred că va fi un interval scurt și că nu va mai trece mult timp până când vom avea măsurile de relaxare care vor veni treptat”, a precizat el.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Februarie 2022 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.