Ministerul Sănătăţii a anunțat că spitalele şi centrele de evaluare ambulatorie pentru pacienţii COVID-19 din România au un stoc suficient de medicamente antivirale. Din totalul de peste 11.500 de persoane evaluate, doar 500 de pacienți au primit preparatul medicamentos Molnupiravir.

Primii 500 de români au primit medicamentul antiviral Molnupiravir

”Urmare a informaţiilor primite din teritoriu, va informam că primii 500 de pacienţi din totalul celor 11.568 evaluaţi în cele 222 centre de evaluare au primit gratuit medicamentul antiviral inovativ MOLNUPIRAVIR”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii, potrivit News.ro.

Totodată, ministerul a menționat că acesta este primul medicament anti-COVID-19 cu administrare orală aprobat spre a fi administrat persoanele care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă de coronavirus.

MSD a trimis 50 de mii de cutii de Molnupiravir în România

”Totodată, facem precizarea că, în prezent, medicamentul antiviralul FAVIPIRAVIR, recomandat ca alternativă terapeutică pentru formele uşoare sau medii de COVID-19 se găseşte în centrele ambulatorii de evaluare, in spitale şi în 153 farmacii cu circuit deschis”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Compania farmaceutică Merck Sharp & Dohme (MSD) a trimis în România, la 1 februarie, 50.000 de cutii de Molnupiravir, medicament antiviral cu administrare orală pentru tratarea formelor uşoare până la moderate de coronavirus.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Februarie 2022 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.