De obicei, primul lucru pe care îl faci atunci când te trezești este igiena. Însă pentru o siluetă perfectă, în special femeile, nu uită de paharul de apă călduță pe stomacul gol. Lămâia este un ingredient esențial pentru acest elixir de energie de dimineață, însă cercetătorii susțin că totul nu este atât de sănătos și inofensiv precum pare.

Apa cu lămâie de dimineață atacă smalțul dinților

Această combinație de apă cu lămâie este cunoscută de oricine ca fiind o metodă ușoară și eficientă de detoxifiere cu care îți începi fiecare dimineață dacă vrei un corp de invidiat. Combinația de apă cu lămâie pune în funcțiune ficatul, stimulează digestia, contribuie la pierderea în greutate și calmează stomacul.

Experții atenționează că un pahar de apă caldă cu lămie consumat de dimineață pe stomacul gol poate avea un impact negativ asupra dinților. Stomatologii avertizează că aciditatea băuturii poate eroda smalțul dinților, lucru ce contribuie la o dantură cariată și decolorată.

Cât de periculoasă este această băutură pentru dantură

Profesorul Damien Walmsley de la Asociația Dentiștilor din Marea Britanie a afirmat că mai multe studii arată că o băutură, cu cât are nivelul de aciditate mai mare, cu atât posibilitate a de „a-ți mânca” dinții. Combinația sucului de lămâie cu apă călduță are un efect distrugător asupra danturii.

Explicația exactă a experților este că aciditatea unei astfel de băuturi are un PH cuprins între 2 și 3, iar în rezultat, stratul protector de deasupra dintelui este atacat și afectat.

”Sucul de lămâie, de exemplu, are un PH între 2 și 3, adică este foarte acid. Temperatura ridicată a apei potențează efectul acidului, întrucât eroziunea este mai activă la temperaturi ridicate. Există studii care arată că acest tip de degradare a danturii , mai ales în rândul copiilor și al adolescenților, este mai prevalent decât în trecut”, susține profesorul Damien Walmsley.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.