Țigările electronice au intrat în trend de ceva ani buni. Acestea sunt folosite atât de tineri, cât și de maturi. Însă puțină lume cunoaște că țigările electronice sunt nocive pentru sănătate, chiar și în cazul fumătorilor pasivi.

 

Efectele nocive ale țigărilor electronice

Potrivit rezultatelor unui studiu realizat pe baza produselor cu nicotină, efectele negative ale expunerii pasive asupra simptomelor respiratorii sunt îngrijorătoare. Acestea par inofensive la prima vedere, însă în timp, acestea se pot agrava destul de mult.

Fumătorii pasivi ai ţigărilor electronice care conţin nicotină au un risc crescut de a dezvolta simptome bronşice (40%) şi probabilitatea de a întâmpina dificultăţi de respiraţie în rândul adulţilor tineri (53%).

Țigările electronice, mai scumpe decât țigările obișnuite

Cercetarea a fost realizată de Universitatea din California de Sud şi publicată în revista Thorax. Țigările electronice sunt la mare căutare în ultimii ani, chiar dacă acestea sunt mult mai costisitoare față de țigările obișnuite din tutun. Potențialii fumători creează dependență față de aromele pe care le pot conține țigările electronice, iar conținutul de nicotină diferă de la o aromă la alta.

„În ciuda popularităţii vapingului, în prezent se cunosc puţine lucruri despre posibilele efecte asupra sănătăţii ale fumatului pasiv de nicotină din ţigările electronice şi alte dispozitive de vaping”, explică cercetătorii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.