Un studiu care s-a realizat pe un eșantion de aproximativ 4.000 de femei arată că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația. Uite cum anume!

Ciclul menstrual, afectat de vaccin

După ce mai multe femei au raportat o dereglare a ciclului menstrual după ce s-au vaccinat, s-a realizat un studiu cu ajutorul a aproximatic 4000 de persoane dintre care 2500 erau vaccinate, în urma căruia s-a constat că într-adevăr vaccinul anti-COVID le poate afecta ciclul menstrual.

Femeile au avut simptome diverse de la de la întârzieri, sângerare abudentă, dureroasă sau chiar revenirea menstruației la femeile care se aflau la menopauză, potrivit celor de la New York Times. Mai mult de atât, se pare că femeile vaccinate au avut ciclul menstrual mai lung decât cele care au refuzat să se vaccineze.

Impactul a fost mai mare la cele care s-au vaccinat cu două doze, iar menstruația li s-a reglat la 1-2 două după vaccinare.

„Sperăm ca acest studiu va încuraja producătorii de vaccinuri și studiile clinice să pună întrebări despre ciclul menstrual, în același mod în care pune și despre alte semne vitale”, a declarat dr. Diana Blanchi, directorul Institutului Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver din Statele Unite ale Americii.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.