Ungaria a confirmat, marți, primele cazuri de Flurona, infectare simultană cu gripă și COVID-19. Laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri la doi tineri cu vârste de sub 30 de ani. Până acum, cazuri de Flurona au mai fost detectate în Spania și Israel.

Ungaria, primele cazuri de Flurona, infectarea simultană cu gripă şi COVID-19

Același laborator a transmis că 78% dintre noile cazuri de COVID-19 înregistrate de centru reprezintă infecții cu noua variantă Omicron. Conform informațiilor publicate de autoritățile sanitare din Ungaria, Omicron reprezintă deja 11% dintre noile cazuri la nivel național.

În ultimele săptămâni, în Ungaria a scăzut numărul de noi infectări și de decese asociate COVID-19. Cu toate acestea, experții avertizează că. în următoarele săptămâni. ar putea avea loc un al cincilea val de contagieri, din cauza răspândirii variantei Omicron.

62% din populație e imunizată

În urmă cu un an, Ungaria a lansat un program accelerat de imunizare a populației. Autoritățile au folosit inclusiv vaccinuri neautorizate de Uniunea Europeană, cum ar fi cel chinezesc - Sinopharm - și cel rusesc - Sputnik V.

Chiar și așa, nivelul de imunizare a stagnat. Până acum, numai 62% din populație a fost vaccinată cu schema completă, iar 33% a primit și cea de-a treia doză.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2022 - 08 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.