Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate în România 25 de cazuri COVID cu varianta Omicron.

În România au fost înregistrate 25 de cazuri de infectare cu Omicron

Potrivit INSP, 76% (19 cazuri) au avut istoric de călătorie în: Africa de Sud (7), Nigeria (3), Marea Britanie (4), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1), Spania (1), Tanzania (1). Două cazuri au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19, din care unul confirmat cu varianta Omicron. De asemenea, două cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată, iar alte două cazuri nu au răspuns apelului telefonic de la DSP.

Dintre cele 25 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 18 (72%) fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă.

"Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Omicron nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare şi data recoltării probei a fost de 65 - 325 de zile, cu o medie de 205 zile şi o mediană de 206 zile", precizează INSP.

Până la data de 26 decembrie au fost confirmate 5.504 cazuri COVID cu varianta Delta

Conform sursei citate, nu a fost înregistrat în România niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

Până la data de 26 decembrie, au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 7.891 de secvenţieri, din care 97 în săptămâna 20 - 26 decembrie. Cele 97 de secvenţieri din ultima săptămână au fost raportate de Institutul 'Cantacuzino' (50) şi Institutul "Matei Balş" (47).

Au fost confirmate până în prezent 7.285 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.504 cazuri cu varianta Delta şi 25 cu Omicron. Până la data de 26 decembrie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 92%, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Fiica Oanei Roman a fost dusă de urgență la spital. Care este...
Fiica Oanei Roman a fost dusă...

Totodată, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate 5.504 cazuri COVID cu varianta Delta, din care 87 în ultima săptămână.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.