Gral Medical a reușit performanța să își mărească afacerile cu 2 cifre și în anul 2021, reușind în primele 10 luni ale anului o cifră de afaceri de 39.8 milioane Euro (197 milioane lei). Cu aceste rezultate compania înregistrează o creștere cu 27% a veniturilor, în comparație cu perioada similară a anului anterior.

Trendul pozitiv a fost o încununare a strategiei companiei de a se focusa pe servicii inovative și pe dezvoltarea unuia dintre cele mai puternice branduri de spitale pe oncologie: OncoFort. În baza acestor rezultate, compania va depăși proiecțiile financiare cu aproximativ 3 millioane Euro, având în vedere că veniturile bugetate pentru anul 2021 au fost de 45 milioane Euro.

"Am reușit să obținem aceste rezultate prin îmbinarea a 2 elemente fundamentale: rentabilizarea centrelor noi deschise și dezvoltarea unor proiecte de nișă în alte regiuni din țară. Este ca o balanță care trebuie ajustată periodic, doar în acest fel am reușit să creăm un echilibru pentru o dezvoltare durabilă. Dacă se merge prea mult pe prima direcție, compania stagnează ca business și va deveni vulnerabilă la factorii externi, dacă se merge prea mult pe a doua direcție compania va avea probleme cu autofinanțarea și va afecta întreaga companie " Robert Șerban, acționar Gral Medical

În anul 2021 centrele din provincie au reușit să obțină creșteri peste media companiei, astfel divizia de laboratoare Gral și centrele OncoFort au reușit creșteri cu 50% față de anul anterior, devenind astfel un pol important în dezvoltarea companiei. Rețeaua de centre OncoFort din cadrul companiei este formată din 5 spitale oncologice, cu o capacitate totală de 120 de paturi, 2 în București și câte unul în Pitești, Ploiești și Craiova.

În anul 2021 compania Gral Medical a reușit să deschidă 2 laboratoare noi (unul în Timișoara și cel mai nou în Pitești) și 10 centre de recoltare regionale în 8 judete din țară: Olt, Vrancea, Argeș, Sibiu, București, Alba, Bacău și Piatra Neamț. Investiția totală în deschiderea de centre noi s-a situat la peste 500 mii de Euro.

Citeste si:
Kelemen Hunor: Taxa de 1% din cifra de afaceri va avea ca...
Kelemen Hunor: Taxa de 1% din...

"Dorim să continuăm extinderea la nivel național și în 2022, iar pentru următorii ani ne-am propus să deschidem centre medicale și în nordul țării. Viziunea noastră este să oferim aceleași servicii de calitate, indiferent de regiune, atât pentru diagnosticul paraclinic cât și pentru tratamentul oncologic" Robert Șerban, acționar Gral Medical

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din România, iar în prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitală și al cardurilor de sănătate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical și Medical Center Gral.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2021 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.